Over ons

Met haar brede dienstverlening, kennis en kunde, heeft advocatenkantoor Lovanius inmiddels een sterke positie verworven binnen de advocatenassociaties van Vlaams-Brabant. En ook binnen de regio Leuven neemt zij een prominente plaats in.

Deze positie is te danken aan het feit dat hoogstaande adviezen aangevuld worden met een efficiënte service, gekoppeld aan het streven naar een zo persoonlijk mogelijke aanpak.

Lovanius heeft er voor gekozen om zowel ondernemers als individuele en institutionele cliënten bij te staan met solide juridisch advies van een allround kantoor. Hierbij wordt nadrukkelijk rekening gehouden met het menselijk aspect achter elke juridische uitdaging.

Bij het Lovanius team staat het credo “bemiddelen waar het kan, procederen waar het moet” voorop.

Advocaten - Vennoten

Dirk De Maeseneer

Behaalde in 1984 met onderscheiding het diploma van licentiaat in de rechten aan de KU Leuven en is sedertdien steeds actief geweest als advocaat, zodat hij inmiddels kan bogen op een bijna 40-jarige ervaring in de advocatuur.
Is vooral actief als curator, in het economisch recht en vennootschapsrecht, maar zeker ook in het familierecht en het familiaal vermogensrecht, materies die hem als vader van 5 kinderen steeds nauw aan het hart gelegen hebben.
Sportief en ook nog jong van hart!

Steven Nysten

Steven Nysten werd in 1992 licentiaat in de rechten aan de KU Leuven. In het academiejaar 1992-1993 studeerde hij aanvullend “Sciences Juridiques et Politiques Européennes”, aan het Franse Centre Européen Universitaire te Nancy, waar hij met onderscheiding het “Diplôme d’Etudes Supérieures Européennes” behaalde. Onder meer als curator is hij goed vertrouwd met het economisch en het vennootschapsrecht, en daarnaast toont hij een bijzondere interesse in het bouwrecht.

Sven De Maeseneer

Sven De Maeseneer (°1988) startte zijn carrière binnen het kantoor Lovius waar hij dossiers behandelde inzake strafrecht, vennootschapsrecht en insolventierecht. Hij is houder van het getuigschrift ‘cassatie in strafzaken’, het getuigschrift ‘Supralat’ en is tevens actief als curator bij de ondernemingsrechtbanken te Leuven en Brussel.
Hij werd in 2020 vennoot binnen zijn vroegere kantoor Lovius en ligt thans mee aan de basis van de oprichting van het huidige kantoor ‘Lovanius’.

Advocaten

Frank Verbruggen

Frank Verbruggen is licentiaat (1992) en doctor (2001) in de rechten van de KU Leuven. Hij is als hoogleraar aan de KU Leuven verbonden, waar hij strafrecht, strafrechtelijk sanctierecht, penitentiair recht, Europees strafrecht en internationaal strafrecht doceert.

Chantal Helsen

Chantal Helsen is in 1991 afgestudeerd als licentiaat in de rechten aan de KU Leuven waarna zij direct begon aan haar stage aan de Leuvense balie. Acht jaar later trad zij toe tot het advocatenkantoor Lovius waar zij in hoofdzaak familierecht heeft behandeld. Ook bij Lovanius Advocaten richt zij zich vooral op het familierecht. In 2002 volgde zij met succes een postacademische vorming tot bemiddelaar in familiezaken en in 2006 volgde zij een opleiding tot burenbemiddelaar.

Sarah Van Deun

Sarah Van Deun behaalde in 2009 met onderscheiding haar masterdiploma in de Rechten (KU Leuven). In 2009 begon zij haar stage bij Lovius waarna ze jarenlang medewerkster was bij Lovius. Sarah was gedurende vijf jaar praktijkassistente bij het Instituut voor verbintenissenrecht (KU Leuven) en verzorgde o.a. de onderwijsgroepen van het vak privaatrecht aan de UHasselt. Sarah is actief op het gebied van privaatrecht in ruime zin, en legt zich toe op het contractenrecht en familiaal vermogensrecht.

Isabelle Mellaerts

In 2013 behaalde Isabelle met onderscheiding haar diploma Master in de Rechten aan de KULeuven. Na een aansluitende master-na-master opleiding notariaat trad zij in 2014 toe tot de balie van Hasselt, waarna zij in 2018 de overstap maakte naar de Leuvense balie. Zij legt zich voornamelijk toe op het verkeers-, verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht, alsook het strafrecht. Isabelle richt zich tevens op het algemeen burgerlijk recht, het bouw- en aannemingsrecht en de invordering van facturen.

Laura Ceusters

Laura studeerde af als Master in de rechten in 2017 aan de KU Leuven. Na haar rechtenopleiding behaalde zij in 2018 met onderscheiding haar masterdiploma notariaat aan de KU Leuven.
Laura trad toe tot de balie van Leuven in oktober 2018 en werd in oktober 2021 opgenomen op het Tableau.
Binnen het team van Lovanius behartigt Laura dossiers die betrekking hebben op het privaatrecht in de ruime zin, met focus op het familie- en familiaal vermogensrecht.

Tom Bouveroux

Tom Bouveroux studeerde in 2021 af als master in de rechten aan de KU Leuven, met als specialisatie privaat- en strafrecht. Tom focust zich in het bijzonder op het verbintenissenrecht (overeenkomsten, algemene voorwaarden, facturen), vennootschapsrecht (oprichting, faling, vereffening, oprichtersaansprakelijkheid, bestuurdersaansprakelijkheid) en huurrecht (woninghuur, handelshuur en gemene huur).

Anton Bloemen

Anton Bloemen studeerde in 2018 af als master in de rechten aan de KUL met een proefschrift over de opleidingsvergoeding in het voetbal. Na het behalen van een manama in het vennootschapsrecht, eveneens aan de KUL, specialiseerde hij zich in 2020 verder in het sportrecht middels het volgen van een LLM International Sports Law in Practice aan Sheffield Hallam University. Naast zijn interesse in het sportrecht legt Anton zich toe op het ondernemingsrecht, burgerlijk recht en arbeidsrecht.

Administratie

Marianne De Roover

Medewerkster sinds 1993.
Binnen de cel insolventie neemt zij, samen met haar collega Katrien, zoveel mogelijk administratief-juridisch werk uit handen van de curatoren/vereffenaars, Mrs. Dirk De Maeseneer, Steven Nysten en Sven De Maeseneer. Heeft u een vraag of wenst u een afspraak in te plannen, Marianne helpt u graag verder.

Katrien Pierco

Katrien is werkzaam bij ons sinds 2008. Samen met Marianne vormt zij het administratief kloppend hart binnen onze associatie. Ook zij helpt u met veel plezier verder met het plannen van uw afspraak en het beantwoorden van uw vragen.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x